Moorslede neemt na één jaar van afwezigheid deel als start en aankomst op woensdag 05-09-2018

Het programma;

04-09-2018 Proloog te Nieuwpoort 

Afbeeldingsresultaat voor nieuwpoort

05-09-2018 1ste Rit Moorslede 

06-09-2018 2de Rit Herselt

Afbeeldingsresultaat voor herselt koerse

07-09-2018 Finale Geraardsbergen

Afbeeldingsresultaat voor geraardsbergen

———————————————————————————————————————————————————————————————————————————-

NINOVE geeft forfait om de LOTTO BELGIUM TOUR te laten plaatsnemen op 05-09-2018 te Meerbeke.

Wie interesse heeft om op deze dag in uw stad of gemeente deze te laten plaatsnemen, neem gerust contact op.

Marianne Vos Rit 1 2017

Bekijk de video’s van de Lotto Belgium Tour, gemaakt door Motomediateam.

Proloog Nieuwpoort: https://vimeo.com/232544629

Rit 1 Ninove: https://vimeo.com/232726061

Rit 2 Herselt: https://vimeo.com/232870474

Rit 3 Geraardsbergen: https://vimeo.com/233035187

Anouska Koster Rit 3 2017De Lotto Belgium Tour is vandaag geëindigd met een etappe in en rond Geraardsbergen. De Nederlandse Anouska Koster sleepte zowel de dagzege als de eindoverwinning in de wacht.

De rit van 114 kilometer brak al snel na de start in Geraardsbergen open. Tien rensters konden een kloof slaan op het peloton: Anouska Koster (WM3 Pro Cycling Team), Giorgia Bronzini (Wiggle High 5), Christa Riffel (Canyon – SRAM), Polona Batagelj (BTC City Ljubljana), Elise Delzenne (Lotto Soudal Ladies), Alba Ribes Teruel (Lointek), Nikol Plosaj (Polen), Ruth Winder (VS), Skylar Schneider (VS) en Emilie Moberg (Noorwegen). Tetiana Riabchenko (Lensworld – Kuota) maakte in haar eentje de aansluiting, maar zou later wegvallen door een valpartij.

Na 63 kilometer bereikte het peloton opnieuw Geraardsbergen, waarna ze twee ronden van 25,5 kilometer moesten afwerken, met passages over de Muur en Bosberg. Tijdens de eerste beklimming van de Muur maakte de voorwacht van het peloton, onder leiding van Europees kampioene Marianne Vos (WM3 Pro Cycling), de aansluiting bij de koplopers. Vervolgens reed Coryn Rivera (USA) vooraan weg. Anouska Koster, renster uit de vroege vlucht, sprong mee. In de tweede ronde werd het duo gegrepen door een eerste achtervolgende groep. Vervolgens demarreerde de Amerikaanse Ruth Winder, die ook deel had uitgemaakt van de ontsnapping van tien, en opnieuw ging Koster in de reactie. Op de Vesten klopte Koster haar metgezel. Koster keerde naar huis met de algemene leiderstrui en de trui van beste jongere. Haar ploeg WM3 Pro Cycling won het ploegenklassement en teamgenote Marianne Vos won het puntenklassement. In de eindstand heeft Koster twintig seconden voorsprong op Ruth Winder en 47 seconden op Vos.

Anouska Koster: “Het Amerikaanse team opende de debatten vandaag en ik schoof mee. Zo kwam ik terecht in een ruime kopgroep. Tijdens de eerste passage op de Muur maakte mijn ploeggenote Marianne Vos de oversteek naar de kopgroep. Op de Bosberg sloot Coryn Rivera ook bij ons aan en zij reed meteen door. Ik volgde in haar zog, maar omdat zij als derde in het klassement een bedreiging vormde voor Marianne en ik achter haar stond in het klassement besloot ik om niet mee te werken. In de slotronde werden we bijgehaald door een achtervolgende groep met Marianne. Daarna trok Ruth Winder ten aanval en sprong ik opnieuw mee. Omdat ik voor Winder in het klassement stond, gingen we met ons twee vol door. Aan het eind was ik haar te snel af. Deze eindzege is heel bijzonder voor mij en des te meer omdat Marianne als derde mee op het podium stond. De eindzege in het ploegenklassement is een mooie beloning voor het hele team. Ondanks het slechte weer was het voor mij een mooie wedstrijd, waarin alles op zijn plaats viel.”

De Noorse Vita Heine (Team Noorwegen) verdedigde met succes de bergtrui en Jolien D’hoore (Wiggle High 5), vierde in het algemeen klassement, is de beste Belgische in de eindstand.

Eindpodium 2017

Jolien D'hoore Rit 2 2017De tweede etappe van de Lotto Belgium Tour was een rit in lijn van bijna 107 kilometer met start en aankomst in Herselt, in de provincie Antwerpen. De rensters kregen een glooiend parcours voorgeschoteld, met negen officiële hellingen onderweg. Aan het eind behaalde Jolien D’hoore haar tweede overwinning van de week.

Er waren een aantal aanvalspogingen nodig vooraleer van een echte ontsnapping sprake was. Dit trio slaagde erin om een kloofje te slaan op het peloton: Barbara Guarischi (Canyon – SRAM), Lotte Kopecky (Lotto Soudal Ladies) en Vita Heine (Team Norway). Zeventig kilometer voor het einde maakte Winanda Spoor (Lensworld – Kuota) de aansluiting. Op dat moment bedroeg de voorsprong van de kopgroep slechts vijftien seconden, maar ze breidden die vervolgens uit tot meer dan een minuut. Bij het ingaan van de eerste van vier lokale rondes van 12,3 kilometer was de kloof uitgegroeid tot 1’50”. Twee ronden verder bleef daar nog slechts een halve minuut van over, maar het leiderskwartet wilde zich niet zomaar gewonnen geven. Uiteindelijk slaagden ze erin om tot de slotkilometer voorop te blijven.

Nadien sprintte het peloton voor de ritzege en Belgisch kampioene Jolien D’hoore bleek de snelste van het pak. Ze versloeg Marianne Vos (WM3 Pro Cycling team) en Coryn Rivera (Team USA). Daarmee is de bezetting van de top drie dezelfde als de voorbije dagen. D’hoore neemt de leiderstrui opnieuw over van Vos. Ze leidt ook het puntenklassement en is nog steeds de beste Belgische. Coryn Rivera behoudt de trui van beste jongere.

Jolien D’hoore: “Vandaag kwam het erop aan om me onderweg kalm te houden en energie te sparen voor de lastige etappe van morgen naar Geraardsbergen. Ik had Lotte Kopecky, die deel uitmaakte van de vlucht, zeker de dagzege gegund. In de finale begon WM3 echter te achtervolgen, zij wilden duidelijk met Marianne Vos voor de overwinning gaan. Ik nestelde me in haar wiel en kwam er niet meer uit. Het werd een hectische sprint, want de vluchters werden pas op een driehonderdtal meter van de streep ingerekend. Marianne kwam aan het einde één iemand tekort om de sprint aan te trekken en dat kwam perfect uit voor mij.”

“Zoals ik eerder deze week zei, kwam ik vooral naar de Lotto Belgium Tour om me voor te bereiden op het WK. Ik had helemaal niet verwacht om hier twee keer te winnen. Ik mag nu de leiderstrui dragen in de slotrit en ik zal die uiteraard verdedigen. Morgen wordt het een kwestie van overleven, het wordt niet eenvoudig om de eindoverwinning in de wacht te slepen. De voorspelde regen zal de koers extra zwaar maken. Het wordt zaak om helemaal voorin te zitten aan de voet van de Muur.”

Vita Heine, van het Noorse nationale team, houdt aan de lange ontsnapping de bergtrui over. En daar was het haar ook om te doen.

Vita Heine: “Het was mijn doel om vandaag de bergtrui te veroveren. Nadat ik in de ontsnapping de eerste keer had gesprint voor de bergpunten, kwamen we overeen dat ik telkens de punten zou mogen pakken als ik maar een constant tempo onderhield bergop. Het duurde lang voor we onze voorsprong een beetje konden uitbouwen en toch bleven we uiteindelijk bijna voorop tot de finish. Het is jammer dat we niet voor de ritzege konden strijden, maar tot heel diep in de finale had ik ook niet gedacht dat die kans erin zat. Morgen wordt een zware dag en Marianne Vos zal een grote bedreiging vormen in het bergklassement. Ik hoop dat ik goed herstel van deze etappe. Ik zal er alvast van genieten om in de trui rond te rijden morgen.”

U kan vandaag de tweede etappe van de Lotto Belgium Tour, met start en aankomst in Herselt, volgen via deze livestream: https://livestream.com/accounts/3108428/LottoBelgiumTourHerselt

Met dank aan onze partner Motomediateam!

 

Logo MMT nieuw